fbpx

De 10 meest gestelde vragen over ramen en deuren.

1. Wat zijn de voordelen van aluminium ramen?

Duurzaamheid en lage onderhoudskosten. De corrosiebestendige eigenschappen van aluminium zorgen voor een onderhoudsarm frame en zijn bestand tegen weersinvloeden onder een reeks van zware omgevingscondities. In tegenstelling tot veel andere materialen, zal het niet opzwellen, barsten, splijten of kromtrekken in de tijd, waardoor een langere levensduur van het product wordt gegarandeerd.


2. Is dubbele beglazing van aluminium beter dan PVC?

Aluminium heeft de neiging sterker te zijn dan PVC. Dat betekent dat aluminium ramen een slanker uiterlijk kunnen hebben en een groter glasoppervlak door de sterkte van de kozijnen. Aluminium met poedercoating is uiterst duurzaam, wat betekent dat de afwerking die u kiest zeer lang meegaat.


3. Waarom wordt aluminium gebruikt voor kozijnen?

Door de sterkte van aluminium is er minder materiaal nodig in het kozijn om het glas vast te houden. Aluminium staat bekend om zijn robuuste eigenschappen, vooral bij blootstelling aan de natuur elementen. Het wordt niet aangetast door UV-stralen, het zal niet rotten, roesten of buigen.


4. Is PVC beter dan aluminium?

Het materiaal waaruit PVC-profielen worden geproduceerd, heeft een lagere warmtegeleidingscoëfficiënt in vergelijking met aluminiumprofielen en daarom houden PVC-ramen meer warmte vast in de ruimte dan aluminium frames. Om dezelfde reden is het met PVC-ramen gemakkelijker om vorst te voorkomen.

5. Zijn aluminium ramen duurder dan pvc?

 Aluminium ramen zijn meestal duurder dan PVC vanwege de hogere materiaal- en fabricagekosten. Als u echter bedenkt dat aluminium minder snel afbreekt dan PVC, kan het op de lange termijn een meer rendabele oplossing zijn.


6. Veroorzaken aluminium ramen condensatie?

Het eenvoudige antwoord is ja, u kunt condensatie in aluminium ramen krijgen. Maar met aluminium ramen is er iets minder kans op condensatie door het materiaal en de U-waarden.

7. Zijn aluminium ramen de beste?

Aluminium ramen zijn veel beter in het stoppen van lawaai dan vinyl ramen. In feite moeten vinyl ramen niet worden gekozen voor geluidsisolatie omdat ze niet goed isoleren door minder massa.


8. Zijn PVC-ramen goed?

PVC ramen zijn energiezuiniger. Kozijnen van PVC scoren de hoogste cijfers in vergelijking met aluminium of houten ramen. Ze hebben betere isolatiewaarden en zijn in staat om de energie- en verwarmingskosten te verlagen.

9. Zijn PVC ramen goedkoper dan hout?

Maar een redelijke vuistregel zou zijn dat hout twee keer zoveel kost als PVC, hoewel beide even duur zijn om te installeren. Daarom hebben kunststof ramen zo'n groot marktaandeel, ook al verkleurt PVC en wordt het na ongeveer 20-35 jaar broos en moet het worden vervangen als het beschadigd is.10. Wat is beter, houten of PVC ramen?

PVC zijn niet zo duurzaam als houten ramen, maar ze kunnen meer dan 20 jaar meegaan. Een kwaliteitsvinylvenster bespaart u ook geld op uw energierekening omdat de isolatie in het kozijn van het venster zelf energiezuinig is. Bovendien hebben vinyl ramen geen onderhoud nodig omdat ze nooit geschilderd of geschraapt moeten worden.


LED IS DE SLEUTEL TOT MEER BUSINESS
Smelt jij ook voor een heerlijk fris huis?

Kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
sub
3 MAANDELIJKSE

NIEUWSBRIEF

Nieuws, tips & tricks

video channel

BEZOEK ONS KANAAL

Klik hier voor onze Facebook pagina

breng ons een bezoek

TOONZAAL LOCHRISTI

© COPYRIGHT BAERT BVBA · VERKOOPSVOORWAARDEN · PRIVACYBELEID · INLOGGEN · WEBDESIGN GALIA